Recepty Rychlé tipy pro přípravu divokých ryb
Praktické rady a zkratky k perfektním chutím z Aljašky
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu
Tento lehký salátek s lososem na špejli (satay) je ideálním rychlým obědem během letních dnů.
Smíchejte svou oblíbenou nakrájenou zeleninu (např. salátové okurky, rajčata, cibuli, lilek, cuketu apod.) a zeleninu dochuťte solí, pepřem, rýžovým vinným octem a přidejte olej. Vložte odpočinout do lednice.
Do 3 šálků vroucí vody nebo vývaru nasypte 2 šálky rýže a přidejte máslo. Po vyvaření vody nechte vychladnout.
Nasekejte nadrobno své oblíbené bylinky (např. bazalka, máta, lístky koriandru a pažitka).
Mixujte tyčovým mixérem vroucí vodu s tamarindovou pastou a následně postupně přidávejte ostatní ingredience. Hotovou omáčku můžete přepasírovat přes sítko.
Porce lososa nakrájejte na větší kousky, potřete olejem, solí a pepřem, naražte na špejli nebo grilovací jehlu a následně grilujte ze všech stran do zlatova. Po upečení vložte na pánev pár stroužků česneku a lehce osmažte.
Smíchejte zeleninu s rýží, přijdete arašídovo-tamarindovou omáčku, bylinky a navrch položte lososové špízy. Na závěr vše pokapejte arašídovou tamarindovou omáčkou a limetkou, posypte zelenou cibulkou, smaženým česnekem a arašídy. Na závěr pokapejte zbývající chilli česnekovou omáčkou. K jídlu podávejte vychlazený zeleninový salátek.
Praktické rady a zkratky k perfektním chutím z Aljašky
Exkluzivní chuťový zážitek s pacifickou treskou v křehkém těstě
Rybí lahůdka z pacifické tresky s bohatými příchutěmi
Pravidelná konzumace zvyšuje funkční kapacitu svalové buňky a snižuje riziko infarktu myokardu
Chuťově vyladěná citronová omáčka k rybě za 15 minut jako od Pohlreicha