Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Citronová omáčka k rybě: Tajemství jedinečné chuťové harmonie

Blog

Publikováno 02.10. 2023 v rubrice Recepty

Chuťově vyladěná citronová omáčka k rybě za 15 minut jako od Pohlreicha

Suroviny:

  • Šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička pravého kari koření
  • 2 lžíce bílého vína
  • 100 gramů másla
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

1. Příprava omáčky:

  • V pánvi rozehřejte olivový olej a restujte na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek až do zlatova.

2. Přidání koření:

  • Přidejte tymián a pravé kari koření a důkladně promíchejte.

3. Deglace vínem:

  • Zalijte bílým vínem a nechte vařit, dokud se víno nezredukuje.

4. Přidání citronu a másla:

  • Během redukce vína přidejte šťávu z půlky citronu na pánvi.
  • Přidejte také máslo a nechte ho rozpustit.

5. Kontrola chuti:

  • Ověřte, zda je omáčka dostatečně osolená a opepřená dle vaší chuti.

Tímto jednoduchým postupem připravíte bohatou a osvěžující citronovou omáčku, která skvěle doplní rybí pokrmy, jako je losos, a dodá jim výjimečnou chuťovou harmonii.

Mohlo by vás zajímat

Košík je prázdný

Mám slevový nebo dárkový kupon

Vyberte ryby