Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Aljašská Treska s Brokolicovým Purée, Kapustou a Buerre Blanc s Mandlemi a Černým Česnekem

Blog

Publikováno 11.12. 2023 v rubrice Recepty

Rybí lahůdka z pacifické tresky s bohatými příchutěmi

Suroviny:

Brokolicové purée:

  • Brokolice (green tops) 1 kg
  • Smetana 1 l
  • Česnek 30 g
  • Máslo 50 g
  • Sůl

Kapusta:

  • Kapustové listy
  • Kapusta
  • Šalotka
  • Česnek
  • Slanina
  • Tymián
  • sýr Philadelphia

Treska:

  • Pacifická Treska od Alaskan Fisherman
  • Máslo

Beurre blanc s mandlemi a černým česnekem:

  • Šalotka 30 g
  • Česnek 15 g
  • Bílé víno 130 ml
  • Bílý vinný ocet 100 ml
  • Rybí vývar 150 ml
  • Mandlové máslo 300 g
  • Černý česnek 2 stroužky

Postup přípravy:

1. Příprava brokolicového purée:

  • Brokolici okrájejte pouze zelené topsy.
  • Smetanu 1 l nainfuzujte česnekem.
  • Rychle orestujte brokolici, přidejte smetanu a provařte.
  • Stáhněte a mixujte, postupně přidávejte máslo a sůl a sceďte na ledové chlazení.

2. Příprava kapusty:

  • Kapustové listy spařte a zchlaďte.
  • V hrnci orestujte najemno nakrájenou šalotku, česnek, slaninu, tymián a kapustu.
  • Stáhněte a přidejte philadelphii, promíchejte a plňte spařené kapustové listy (rolky, kuličky).

3. Příprava tresky:

  • Treska se připravuje v sous vide na 53 °C po dobu 30 minut s máslem a solí a poté se opéká gunou.
  • Pozn. Ale každý si to může přizpůsobit (na pánvi, v troubě).

4. Beurre blanc s Mandlemi a Černým Česnekem:

  • Šalotku a česnek zesklovatěte na oleji.
  • Zalijte bílým vínem a bílým vinným octem a zredukujte.
  • Přidejte rybí vývar a provařte.
  • Mixujte a postupně zašlehávejte mandlové máslo a černý česnek.
  • Nakonec sceďte.

Mohlo by vás zajímat

Košík je prázdný

Mám slevový nebo dárkový kupon

Vyberte ryby