Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exkluzivní Hořčičná omáčka na lososa

Blog

Publikováno 02.10. 2023 v rubrice Recepty

Jemná a výrazná chuť hořčičné omáčky hotové za 15-20 minut

Suroviny:

  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml smetany na vaření
  • 1-2 lžíce hořčice
  • Špetka moučkového cukru
  • Sůl a Pepř

Postup:

1. Příprava omáčky:

  • Rozpustíme máslo a přidáme hladkou mouku, abychom vytvořili světlou jíšku.

2. Přidání smetany:

  • Jíšku zalijeme smetanou a důkladně rozšleháme metličkou.

3. Převaření omáčky:

  • Omáčku necháme vařit asi 10 minut za stálého míchání, dokud dosáhneme požadované konzistence.

4. Přidání hořčice:

  • Postupně přidáme hořčici podle vaší chuti.

5. Ochucování:

  • Dochutíme omáčku solí, pepřem a přidáme špetku moučkového cukru pro dokonalou rovnováhu chuti.

6. Finální úprava:

  • Omáčku ještě dobře prohřejeme, a nakonec můžeme ochutnat nasekanou petrželkou pro osvěžující dotek.

Tuto hořčičnou omáčku doporučujeme podávat k hořčičně dochucenému lososovi a jako přílohu, která se skvěle hodí, nabízíme brambory. Tím vytvoříte neodolatelný kontrast mezi jemností lososa a výrazností hořčičné omáčky.

Mohlo by vás zajímat

Košík je prázdný

Mám slevový nebo dárkový kupon

Vyberte ryby